mitt 2009


2009-12-31 @ 00:29:00

Nyår idag (eller ja, ska gå & lägga mig och vakna igen innan det är nyår "på riktigt")

Vilket år det har varit! Och tiden har gått så fort, men samtidigt känns det som år sedan jag tog studenten, ett helt annat liv!?
Tror att 2009 hittills har varit det mest händelserika året i mitt liv. Så otroligt mycket som ser annorlunda ut den här nyårsafton i jämförelse med förra. Häftigt och lite skrämmande hur saker och ting kan förändras. Men det som hänt i år känns, överlag, som väldigt positiva förändringar. Jag kan säga att jag lämnar 2009 bakom mig på topp. Jag är glad, frisk, har roligt och trivs! Men hela året har ju inte varit enkelt, emellanåt har jag knappt velat ta mig vidare, velat ge upp. Det har försvunnit människor från mitt liv. Vissa visade sig vara något helt annat än man trott. En del har det varit svårare att släppa taget om, andra märktes knappt av när dom försvann. Och dom som är viktiga, dom finns fortfarande kvar. Men det har även kommit in så många härliga, roliga & bra människor. KB (och TB då) är riktigt bra, jag kunde inte trivas bättre :) Jag har hamnat rätt. Människorna vill samma sak och vi har kul tillsammans medan vi tar oss, sakta men säkert, dit vi vill.

Jag känner att jag faktiskt börjar bli lite vuxen nu. OK, skulle inte säga att jag är vuxen, inte något som jag eftersträvar heller egentligen. Men jag har lärt mig en hel del om vad att vara vuxen innebär sen jag flyttade hemifrån. Haha, såg en lista nån fyllt i och en fråga var; vad har du spenderat mest pengar på i år? Mat. Ser ni hur vuxet och tråkigt det där låter? Haha! Fast att vara vuxen är väl inte att handla mat, utan att verkligen kunna ta ansvar. Så ser jag på det, och det är något jag blivit jävligt bra på. Laga bra & god mat däremot, får bli 2010s mål.

Jag har inga nyårslöften direkt, men jag har lovat mig själv att prio 1 nästa år kommer vara mig själv. Kan känna att jag satt andra människor före mig själv lite för mycket. Jag ska ha roligt, göra det jag vill göra och aah, bara vara mig själv (och allt som kommer med det!). Jag ska prova på nya saker, jag har sett nu att jag faktiskt klarar av rättså mycket, förändring är inget farligt. Jag kommer ta varje chans som visar sig! Inte bry mig om vad folk tycker och tänker.

Nyårsafton 2008 var jag kär, längtade till studenten, nervös och rädd för vad hösten skulle föra med sig, undrade om jag skulle klara av det som det nya året hade att komma med.
Nyårsafton 2009 är jag inte kär, längtar tillbaka till studentlivet i Linköping men njuter av att vara hemma ett tag till, förväntansfull inför vad det nya året har att komma med och beredd på vad som helst!

Ha ett gott nytt år allihopa!



jag ÄLSKAR vädret


2009-12-30 @ 12:23:54

Det är iskallt, men solen skiner och man blir så pigg av att titta ut genom fönstret! Jag gick en massa igår, plus att vi var och åkte skidor, måste passa på nu när det inte är grått och blött :P
Jag vaknade faktiskt nyss, sovit i 11 timmar, fyyfaan va skönt! Så nu är jag utvilad och pigg som bara den :D SKa iväg och träna cirkel med sofia lite senare, innan dess ska jag vara snäll och städa undan här hemma.
Imorgon är det nyårsafton :O Tänk att det snart är ett nytt år! Jag tror hela morgondagen blir überbra! Först ska jag & Elli ut och gå (eller åka längdskidor, men elli verkade konsitgt nog inte så pepp på det?! :P) sen hem hit och basta. Därefter bär det av till sandra för att hjälpa henne & anna med maten och fixa oss. Blir nyårsmiddag med alla brudarna och sen lite fest efteråt :) Tror det kan bli en mysig dag/kväll :) Nej ni, nu ska jag äta lite gröt, hihi, tudcelu!

bara så ni vet!


2009-12-29 @ 22:04:29

så är Elinor min bästizzzz, den bästaste bästizzzzen man kan tänka sig :) Mihii! <3


glad


2009-12-29 @ 18:09:40

gladare, gladast!
Jag trivs så bra med allt just nu, me happy :)

Skidåkning med fialotta, supermario i 4 h med anna och nu blir det myskväll med elinor!
Hon ska fixa till min frilla och sen vet jag inte vad vi hittar på.
Imorgon blir det cirkel med sofia. Hon skulle för den delen upplyst mig om vilken tid träningen började, men det har fröken jansson misslyckats med att göra :O Bäst jag ringer henne och hör efter. Eller skickar sms, hihi! Nej nu ska jag ta & käka, skulle egentligen lagat tacos men när jag kom hem hade alla redan ätit så jag får göra det imorgon istället ;) Tuudelu!

upp & hoppa!


2009-12-29 @ 09:15:10

Har precis fått i mig lite frukost, ska sitta vid datorn ett tag till sen måste jag börja göra mig klar. Måste hinna tanka bilen också, den sa ifrån igår på vägen hem från stan!
Det ser ut att vara ganska fint väder, riktigt jävla kallt är det också, -15! Fick ett sms igår, min dator är lagad :D Synd bara att den är lagad och befinner sig i Norrköping, haha! Men får svänga förbi och hämta den på söndag eller måndag :) Nehej, nu ska jag klicka vidare, sen bär det av mot Fagersta om en timme typ :)

det kan bli en syn!


2009-12-28 @ 21:30:32

Jag & Sofia ska åka längskidor imorgon förmiddag. Jag har åkt längd typ 2 gånger i hela mitt liv. Haha! Men ska faktiskt bli riktigt roligt. Om det faller mig i smaken vet jag hur jag kan fördriva dagarna här hemma, brukar finnas spår uppe i skräddartorp, tummen upp!

nyår


2009-12-28 @ 18:41:05

Jag är pepp på att festa mer!
Nyår kommer nog bli bra :)

nu jävlar


2009-12-28 @ 17:15:20

Kom nyss hem från stan! Köpte två tröjor och sen en klänning till nyår :) Men den riktiga shoppingen blev på IKEA, har köpt bestick, tallrikar (svarta, jättefina!), tavla, två olika stora kastruller och annat tjaffs! Och allt står i mitt rum, tillsammans med en ganska stor tv, micro och två datorer. Börjar bli aningens fullt nu :P Men nu har jag det som jag skulle köpa själv, köksbord+stolar och tvbänk (och eventuellt en bokhylla) var en av mamma & pappas julklappar till mig. Men faan va mycket folk!! Jag typ dog. Överallt, trångt, usch! Gillar det inte alls!

Ikväll då? Ska nog bara ta det lugnt, har ont i fötterna från idag :P Imorgon ska jag försöka få någon form av träning utförd på dagen sen på kvällen ska jag leka med elinor när hon kommer hem från jobbet. Jag & Anna har även planerat in en hel dag med hennes gamla nintendo, haha, fan va roligt! Vi brukade jämt spela det där förut.

Sitter och funderar på om jag ska lägga upp lite bilder på fb från i lördags.. Jag vågade inte kolla igenom kameran förrän imorse, usch säger jag bara! :P Dom som är tagna inne på GM har jag inget minne av :P Men jag är inte den som är den! Om jag får det att funka så hamnar väl dom på fb ändå, hihi"

Nu ska jag äta, tuudelu!


film-dag


2009-12-27 @ 22:11:20

Ja, jag har faktiskt suttit med rumpan parkerad i soffan HELA dagen. Så jävla skönt! Har haft ont i huvudet och halvsovit emellanåt men nu är jag pigg igen :P Har sett typ 3 filmer tror jag, haha! Imorgon ska jag in till stan och handla lite, anna joinar mig :) Måste ut på IKEA och handla upp presentkortet jag fick, ska köpa bestick och tallrikar och lite annat smått & gott. Och kläder. Fast dock inte på IKEA, höhö..
Undra om jag ska ta mig en macka? Så här dagen efter brukar jag vara sugen på något hela tiden. Bara det att jag inte vet vad jag är sugen på och det mesta smakar illa, väldigt problematiskt! Nehej ni, ska fortsätta kolla på filmen på 4:an. Eller.. Jag har missat några PH-avsnitt, dags att kolla ikapp dom kanske? Humpf.. Ska försöka somna i tid, ska hämta upp anna-banana halv elva imorgon. Natti!

what a night!


2009-12-27 @ 11:29:05

Ja jag hade i alla fall jävligt roligt igår!! ;D
Skittrevlig förfest hemma hos sofia med en massa brudar. Drog till GM efter nio nån gång, blev ändå tvugna att köa, jättemycket folk hela kvällen!
Träffade på en massa man inte sett på länge så det var kul. Dansade och hade oss! Jag vet riktigt inte hur jag fördrev hela kvällen? Var allmänt översocial skulle jag gissa på, hihi! Först bilen med tjejer åkte hem. Andra bilen med tjejer åkte hem men jag hade så kul så jag stannade. Visste att jag hade sovplats lite varstanns, fick beslutsångest över vem jag skulle hem till, slutade med att Jakob & hans far kom med bil och räddade mig, hade då staplat mig fram genom sju meter hög snö från gm till brinell tillsammans med Sofia och hennes karl. Vi kollade på film fast jag slocknade nog ganska fort :P Papi kom in och hämtade mig nyss, sitter nu hemma och dricker vatten. Sov med linserna vilket aldrig är roligt, måste vänta ett tag så jag kan ta ut dom! Hur som helst hade jag riktigt kul, inte gjorde jag av med jättemycket pengar heller, så jag är helnöjd :D Tuudeluu

Vad gör vi?


2009-12-26 @ 10:58:33

Nu kör vi!
Elinor & Becca kommer hit för lite fix, sen beger vi oss alla sju tjejer hem till Sofia i Fagersta för lite förfest sen är det GM som gäller natten lång :D Jag är pepp som bara den, är säker på att det kommer bli en GRYM kväll :D

Julen har varit riktig mysig, mina klappar träffade rätt och det jag fått har jag blivit jätteglad över :) Igår var jag bara hemma hela dagen, åt lite julmat igen med mormor. Idag skulle vi åkt in på mellandagsrean och köpa köksbord + stolar & tvbänk bland annat, men det har snöat så mycket så papi hjälper till och plogar! Får se när det blir av. Vill in och köpa lite kläder också, fick en slant som jag inte tänker spara eller köpa mat för, bara härliga underbara kläder, hihi! Sen såg jag att jag hde mer än jag trodde på mitt konto.. Hihi kan ju använda dom också, sen får jag svälta i Linköping tills pengarna trillar in igen efter några dagar.

Nej nu ska jag hjälpa mami städa lite och meddela elli att jag är hemma hela dagen och att jag tycker att hon kan ta och kommer tidigare än fyra :)

Tuudelu på er!

God Jul!


2009-12-24 @ 09:43:15

Jag kan inte fatta att det är julafton?! Men hann få lite mer julkänslor när jag kom hem; vi har klätt granen, provsmakat skinkan, slagit in paket osv. Tråkigt nog somnade jag med huvudvärk igår, och vaknade med det idag också :( Hoppas det går över! Var till Fagersta och tränade med Sofia igår, cirkel var vi på. Och jag skojar inte när jag säger att så här mycket träningsvärk, i hela kroppen, har jag fan inte haft på år och dar! Haha skitskönt :D Nu blir det lite gröt, sen lär jag väl leta rätt på kläder att ha på mig, har inte haft tid att köpa något nytt. Så det lär väl ta sin lilla tid :P Runt tolv kommer moster med familg, och resten av släkten trillar nog in runt två, tre tiden :) Vi blir många här den här julen, så det blri nog riktigt trevligt :) Jag längtar till folk får se vad jag köpt till dom, tycker själv jag lyckats väldigt bra med klapparna i år ;) Nej hörrni, ha en bra jul allihopa! <3

hemfärd


2009-12-22 @ 01:07:32

Imorgon!

Lägenheten har inte varit så här ren sen vi flyttade in (om den ens var så ren då..!). Har inte ens ätit något idag för då kommer jag stöka ner, hihi.
Kom hem för en halvtimme sen, var på bio med Jonas, Tom, Thomas, Kalle & Fanny :) Vi såg Avatar. Och fyyyyförifaaan va den var bra! Ni måste den säger jag bara, allt bra man hört om den stämde verkligen. Loved it!

Har packat ihop det sista så jag bara kan sticka imorgon, haha, ser ut som jag ska flytta hem igen. Har två väskor, 4 plastpåsar och en ikea-kasse med tvätt :P Men det är julklappar och matlådor som ska hem för att komma tillbaka med mat i under nästa termin. Så kommer vara lättare packad när jag kommer ner igen. Eller nej. Då ska köksbord+stolar, tv&tvbänk och annat mysigt med! Men det är den 4 januari, sen åker jag hem igen den 5e efter jag hjälpt Freja (min ny roomie) komma till ro. Men gången därefter när jag kommer ner den 11e, då kommer packningen vara lättare :)

Idag har varit en rejält bra dag. Glad dag. Nu är jag trött fast helt upprymd samtidigt. Får se om jag lyckas komma upp åtta imorgon som alarmet är inställt på. Har egentligen inge bråttom men skönt att komma iväg.

Godnatt hörrni :)

inga bekymmer


2009-12-21 @ 17:29:45

"men fisken på land är ledsen, där simmar man i en skål"
 
Jag dööööör, skrattar så tårarna rinner.

Svävar på moln idag.

Tralalallaaaaa!

happy!


2009-12-21 @ 15:59:35

Satte en 5a på biokemi 1 :D

Nu är jag ännu gladare :D :D :D



första terminen avklarad!


2009-12-21 @ 14:00:57

Fyyfaan va jag är braa :D

Jag tror att jag kommer bli tvungen att gilla organkemin efter den här tentan :)

Suttit på Kårallen och ätit lunch med Lollofis i nästan två timmar, men blev tillslut tvungen att slita mig för att bege mig hem och städa! Ikväll blir det nog Avatar med några av grabbarna i klassen. Så åker hem imorgon. Om jag inte får nåt infall. Nu har jag lov så jag gör vafan jag vill ;D Wiiiee, total hjärndödhet som gäller fram till 18 januari! Men kommer bege mig ner till Linköping igen runt den 11e tror jag, kommer hända lite grejer här innan det är dags att börja igen, gillar't! Och vill ju lära känna min nya roomie som flyttar in den 5e! Hur som haver så ska jag städa nu, kommer dans aomkring sjungandes. Idag är jag glad, bekymmersfri & harmonisk. Livet är bra härligt emellanåt :) Tuudelu på er!




hahahaaa


2009-12-20 @ 20:30:21

Jag skulle kunna börja städa idag, men jag har ju sett fram emot att få städa ordentligt och länge och mycket och noga i över en vecka, så jag spar det som en liten belöning för bra utförd-termin till efter tentan imorgon. Ååh det ska bli så skööönt :D Längtar!




Hahahah, jag sa ju att jag och & städning fått en konstig relation sen jag flyttade hemifrån.

aldehyd/keton under baskatalys+värme ger aldolkondensation


2009-12-20 @ 20:26:42

Nu är det tamejfan är det färdigpluggat för i år!
Jag har vält ett glas vatten över hela skrivbordet och missat stolen när jag skulle sätta mig. Jag tror det räcker med pluggande idag, 9 timmar is enough om jag ska vara ärlig! Funderar på om jag ska börja packa inför hemresa? Jag kommer ju måsta ta med mig typ alla mina kläder?! Ska ju liksom vara hemma i nästan 4 veckor?! Jag <3 bilen, tänk att släpa alla saker på tåg och buss, får rysningar bara jag tänker på det, haha!
Men jag är lite kluven at the moment. Min plan var att skriva tentan (och helst klara den), äta på Kårallen med Lollofis och fira att vi klarat vår första termin så galant. Sen sticka hem och grovstäda lägenheten, packa med allt. Och på kvällen var det tänkt att gå på bio med några från klassen, Avatar eller New moon. Alltså åka hem tisdag morgon. Men nu undrar jag om jag inte ska skita i bion och vara extra effektiv vid städningen och kanske komma iväg hemåt runt 5-6 tiden imorgon kväll? Fast det är inte roligt att köra hem i mörkret när det är en massa snö. Och min hjärna kommer antagligen vara ganska trött. Har egentligen ingen anledning att stressa hem. Vi får se hur det blir! Men ska nog ta och börja packa lite smått redan ikväll, måste sysselsätta min hjärna med allt annat än kemi så det jag fått in i dag får chansen att bearbetas!

På med musiken och fram med resväskan!


nehej ni!


2009-12-20 @ 18:02:33

Jakob var världens snällaste och lämnade sin bärbara åt mig :D

Pluggat heeela dagen, känns faktiskt mycket bättre idag än igår. Kan nog kanske gå vägen imorgon. Återstår att se :) Var nyss iväg till terra-huset och hämtade min cykel, haha, det tog ett tag för mig att få in den i bilen :P Nu är den hemma i alla fall! Jag tänkr spendera kvällen med lite mat och sen plugga mer.

Hejdå!

slutspurt!


2009-12-20 @ 09:01:52

Nu kör vi KB :D

Ska iväg och plugga, går på alvedon och socker idag, yeeaah!
Jakob kommer flytta hem idag, min dator är ju sönder, har använt hans bärbara hela den här tiden, men den försvinner nu. Likaså tvn som är Jakkes! SÅ jag kommer absolut inte ha nåt annat att göra ikväll förutom att plugga! Vilket kan vara bra. Jag har plockat ut lite av hans grejer från köket, han vet inte vems som är vems. Så jag är orolig för att komma hem efter plugget och alla mina grejer är borta :P


Så nästa uppdatering blir förmodligen på tisdag när jag kommer hem. Hejddådåååå!!!! :D

plugga bör man


2009-12-19 @ 16:25:56

annars dör man!
Blev fem timmar i skolan med en hel del folk från klassen, väldigt trevligt hade vi det. Men jag mår som sagt inte så bra, men lyckades hålla humöret uppe. Vid tretiden kändes min skalle död och min kropp gjorde ont, så jag beger mig hemåt för att slänga på mig leggins under mjukisarna, låna jakobs stora handskar och ta mig till Hemköp för att införskaffa alvedon och annat smått & gott. Börjar nästan gråta när jag pratar med mami & hon säger att hon inte tror dom säljer det på hemköp. Men det gjorde dom. Kom hem och städade undan i köket, ska gör ungspannkaka för första gången ever. Får se hur det blir. Måste även plugga lite trivialnamn, typ 60 st är det? Iiiiiinte roligt. Fast klockan sex är det tv, ost & kex och något gott att dricka som gäller. Dom visar dom två första pirates of the caribbean-filmerna på tv4plus. Måste se! Oj, klockan är ju redan halv fem! Och jag som ska hinna laga mat och plugga innan? Får se hur det blir med pluggandet.. Jag är ju faktiskt sjuk, så jag orkar inte allt för mycket :P Hihi, hejdå på er, nu ska jag ha en rejält mysig kväll!

nej nu jävlar


2009-12-18 @ 21:10:33

Jag är nog sjuk. Kände mig inte pigg imorse och har känt mig hängig hela dagen.
Ont i kroppen, svettas och fryser om varannat, snoret rinner, börjar få ont i halsen. Jag antar att det är att vänta, när jag inte tränat på nästan två veckor på grund av allt pluggande. Och stressigt har det varit, säkert bidragande. Men jag är inte den som är den, har hållt mig frisk i 4 månader, kors i taket! Hoppas bara att jag orkar ta mig igenom dom har två sista pluggdagarna så tentan inte går åt helvete. Nu blir det film och sen sover jag. Natti!

ja, vi är ju i alla fall inte effektivast i världen


2009-12-18 @ 17:35:29

måste jag medge. Har spenderat 7,5 timmar med organkemin & Tom. Som jag sagt tidigare har vi en tendens att prata, lösa korsord, skratta, fika och härja när vi egentligen borde plugga. Idag var inget undantag. Men vi har ju roligt i alla fall :P Och jag börjar förstå varför Lollofis inte vill plugga med oss, hööhö.. Att vi sen sitter och smsterroriserar lilla pluttan när hon är duktig och sitter hemma & pluggar är ju en helt annan sak, hihhiihi. Flummiga till tusen! :P
Fredag, ska jag fortsätta plugga? Vettefan alltså. 7 timmar idag borde vara tillräckligt. Vi ska sitta hela morgondagen och även hela kvällen imorgon ända tills vi kan alla rekationsmekanismer, så det så! Då borde jag få ta det lugnt ikväll? Laga mat måste jag också göra, men är inte sugen på min egen mat. Plus att det är stökigt i hela lägenheten, vilket gör att jag får jävligt svårt att slappna av. Men det går inte att göra något åt förrän på söndag när Jakob far hem till Fagersta med alla sina grejer som nu bor överallt förutom i hans eget rum. Jag riktigt LÄNGTAR tills måndag efter tentan när jag ska få städa hela lägenheten, det bara kryper i mig just nu. Men som sagt, det är ingen idé när det är en massa grejer överallt.
Jag och städning har fått en konstig relation sen jag flyttade hemifrån...
Vafan ska jag äta? Funderar på att gå över till donken. Ja ni hörde rätt. usch va hemskt. Nej förresten, det kan jag bara inte göra. Donken äter man bara sena nätter (eller väldigt tidiga mornar, hihi). När jag blir vuxen och otroligt framgångsrik ska jag ha en kock. Maten ska stå på bordet när jag kommer hem, och jag ska ALDRIG äta köttbullar. Eller korv. Fast jag gillar korv. Men inte köttbullar. Dom smakar konstigt. Hur eller hur så ska jag ta tag i maten nu, för jag har inte ätit på 6 timmar, och organkemin (och att plugga med TomB) tar på ens krafter! Tuudelu

usch


2009-12-18 @ 09:05:15

Det är jävligt svårt att efter att man skrivit en tenta, sätta sig och börja plugga igen. Jag är totalt opepp, vill bara att det ska bli tisdag så jag kan få åka hem. Tog sovmorgon idag, kände mig värd det :P Fan alltså. Jaaag ooorrrrkkkkkkkkkkkkkkaaaaaaaaaaarrrrrrrrrr iiiiiiiiiinnnnnnnnnttttttttte!!!!!!!!!!!!!!

men jag måste.

?


2009-12-17 @ 21:58:10

3,5 timmar organkemi. Och jag kan inte minnas vad jag gick igenom, skrev men fattade nada. Hahaha. Effektivt.

Jag & Jakob gjorde enchiladas (iiiingen aning om hur det stavas). Dom blev konstiga. Haha, och köket ser ut som fan, haha. Jag bara haha:ar hela tiden. Jag vill skriva den där jävla tentan sen vill jag supa bort all kemi, igen. Haha. Igen. Jag är övertrött. Och beslutsångest har jag också, typiskt, alternativ är ALDRIG bra, moahaha. Jakke håller på att packa ihop sina grejer. Så hela lägenheten ser ut som fan. Han slog in sin pappas julklapp med sån där vit tejp, haha, det tyckte jag va kul. Han skulle rita smilisar på tejbitarna så det skulle se bättre ut. Haha. Tanten på Graflunds frågade om jag visste hur stor lägenheten var, och så undrade hon hur jag skulle ha råd med hyran ensam. Haha. Jag hatar att inte kunna sova, men jag har tänkt på en sak, jag fungerar ju. Alltså, jag går, står, pratar, pluggar & lagar mat. Varje dag. Om och om igen. Jag kanske klarar mig på 5-6 h sömn? Eller? Haha.

Jag är nog tamejfan i behov av ett lov. Ett långt lov. 4 veckor. Mmmmm, sug på den ni!

only one to go!


2009-12-17 @ 15:18:52

Ja ni, tentan gick helt ok. Jag är verkligen hur snabb som helst på att skriva tentor, hade fem timmar på oss, jag var klar efter en och en halv :p Klara den måste jag ha gjort, sen hur bra jag klarade den återstår att se!
Jag kände mig lugn och harmonisk när jag kom ut, skulle hoppa på cykeln och pallra mig hem. Nehej, då går nyckeln av i låset. No way att jag släpar hem cykeln, plus att det var snöstorm typ. Så den står kvar utanför tentasalarna :p Kom hem och åkte direkt med Jakob till Graflunds och fixade ett nytt hyreskontrakt som bara jag står på. Sen var vi till polisen, till Ryds centrum & köpte thai mat och handlade mat till ikväll, Jakob ska få laga något gott! Kom hem runt ett, har bara suttit framför tvn. Ska ta tag i organkemi pluggandet senast klockan fyra har jag lovat mig själv :p Imorgon blir det en hel dag i skolan med Lollofis, kommer antagligen bli joinade av flera glada pluggisar :) Nej lika bra jag fortsätter kolla runt lite på internet medan jag får, för klockan fyra gäller det.. Snaaark!! Hejdå på er!

tenta-time


2009-12-17 @ 07:18:49

Och jag är nervös! Jag hoppas det kommer komma rätt frågor!
Har packat med mig en massa gott så jag håller mig pigg dom här fem timmarna. Sen blir det hem och sova en stund, sen dags att ta tag i nästa tenta. Skitjobbigt sen när vi kommer ha tre under samma tenta-p, då kommer man ju smälla av!
Jag var ner till cykeln och ställde in den i trappen, mitt lås är omöjligt när det är minusgrader ute, så nu hinner det tina tills jag ska cykla iväg, hoppas jag.. Annars får jag springa :p Ska möte Louise om tio minuter. Lika bra jag letar rätt på penna och miniräknare, tsss :P Hejdå, and wish me luck!

oroväckande


2009-12-16 @ 15:24:45

Jag har mest flum-läst alla mina papper idag. Inget riktigt pluggande. När jag läser känner jag att jag kan det. Får väl se imorgon om det stämmer :p
Var nyss iväg, tog en promenad i snöovädret, och hämtade mitt inloggningskort till internetbanken, man är helt hjälplös när man inte kommer in och kan betala räkningar. Men nu är det ordnat i alla fall! Det börjar bli mörkt ute.. Jag funderar på att pallra mig bort till campushallen ikväll och stepa lite, känner att min kropp är i behov av att röra sig. Och jag funderar också på att börja plugga till tenta nr 2 som är på måndag, men då kanske allt jag lärt mig inför morgondagen trillar ut? Och det vore ju dumt. Nej nu ska jag hänga tvätt, tudelu

massa snö!


2009-12-16 @ 07:56:27

Det är typ jättemycket snö ute. Och det är kallt. Jag stannar nog hemma idag. Finner ingen motivation till att pallra mig dom 200 m genom all snö till ett grupprum på campus, usch nej! Hihi, Jakob åker iväg på match vid lunch så jag kommer kunna plugga ostört hela dagen ändå. Sen insåg jag att jag inte hade några rena kläder, så nu tvättar jag för fullt i vår lilla tvättmaskin!
Däremot måste jag tamjefan bort till Hemköp idag igen, för min dosa till internetbanken har kommit hem hit på posten, men jag måste hämta ut mitt inloggningskort. Inte på Hemköp i och för sig, men kiosken som ligger bredvid typ.
Jag har tappat bort min mössa! Nu ska jag sätta igång med pluggandet adios amigos!


tiden går fort


2009-12-15 @ 20:12:12

När man studerar flitigt! 9 timmar i skolan, följt av 2 timmar hemma här med Lollofis! Vi gjorde en övningstenta och det gick faktiskt oförskämt bra, så jag hoppas på det bästa. Men det är ju en dag imorgon också :)

Nu lagar jag mat, är vrålhungrig. Var tvungen att åka till Hemköp, hade verkligen INGENTING att äta. Det enda som hinns med om dagarna är plugga, laga enkel och snabb mat och kolla på Paradise Hotel om kvällarna (självklart pluggar man samtidigt, höhö). Inför nästa tenta-p ska jag fan ha lagat matlådor så jag slipper laga mat :p Nu ikväll ska jag lära mig aminosyrorna. För andra gången. Haha, känns som min inlärning är långsiktig :p

Hur eller hur så ska det bli så skönt på måndag, då ska jag efter tentan, städa lägenheten och TRÄNA. Har inte gjort det på över en vecka :O Åker nog hem den 22a, så slipper jag köra hem mitt i natten typ. Skulle ju ha julklappsbyte med tjejerna men jag vettefan när jag ska hinna iväg och köpa nåt? Nu innan tentorna är klara finns det ingen tid direkt. Får se hur det blir med den saken! Rimma skulle vi också göra, haha! Hade tänkt komma på något till familjens presenter men jag lider av tidsbrist för tillfället. Anyway, nu ska jag käka, sen back to business!

det funkade!


2009-12-15 @ 07:32:40

Jag är vaken :D


tjolahopp!


2009-12-14 @ 20:03:02

Några timmar senare, min skalle är döööd. Nu får jag inte in nå mer känns det som, men det känns samtidigt som lite slöseri på finfin pluggtid om jag bara sätter mig framför tvn nu eller nå sånt. Tror jag måste få i mig lite käk, sen får jag prova igen. Hade lovat mig själv att plugga fram tills PH börjar klockan tio. Men det känns som två timmar till är väääääääldigt länge :p Så rotar lite i frysen och ser om det finns något gottigott, sen på't igen, mjaaou!

I've got a remedy


2009-12-14 @ 16:30:08

Vilken dag!
Det är massa snö ute, kolsvart är det också. Och kallt! Har varit i skolan för sista lektionen, en liten mekanismverkstad och ÄNTLIGEN känner jag att organkemin vill mig väl :p Sen blev det monsterhamburgare med Tomtom och lite biokemiplugg. Nu ska jag sätta igång och skriva sammanfattning på dom två sista avsnitten i biokemin. Sen är det bara att plugga in allt! Blir sitta med biokemin hela kvällen, men tack och lov gillar jag den skarpt, verkligen jättekul och framför allt jävligt intressant. Så då är det väl lika bra jag återvänder till mitt pluggande. Imorgon ska vi ta ett grupprum med whiteboard och gå igenom heeeela metabolismen tillsammans, hoppas det går bra så man kan känna sig lugn inför tentan som är på torsdag :) Hejdåå!

move while you watching me
dance with the enemy
I've got the remedy

no more posion
killing my emotion

det ligger snö på marken


2009-12-13 @ 11:47:48

& himlen är grå. Vilka söndags-feelings man får alltså. Vill bara krypa ner i sängen och sova tills imorgon! Men icke! Jag har blivit telefonterroriserad hela morgonen, så ska iväg till skolan vid halv två och plugga lite trivialnamn och organkemi med Tomtom! Min gladhet håller i sig, har varit en jättebra helg :) Nu kom jag precis på att jag fortfarande har en klapp kvar att köpa, den till julklappsbytet med tjejorna. Och jag vet fan inte när jag ska hinna med det?! Får bli typ 22a eller 23e när jag kommit hem. Humpf, nu blev jag stressad :p Jag kanske kan blinka lite sött med mina ögon och be Elli köpa min klapp? Nejdå, jag ska nog få in det i mitt schema. Det är bara en vecka kvar nu, eller ja, en vecka och en dag till sista tentan, sen bär det av hemåt! Och om jag tyckte det blev många timmar plugg förra veckan kommer den här se tio gånger värre ut. Men så är det :) Nehej ni, nu ska jg fixa lite mat innan jag sticker iväg och sprider lite glädje till Tom, moahaha! Hejdå!

brrrrrrr


2009-12-13 @ 01:06:23

Mina fötter är iskalla!
Har haft en skittrevligt kväll, även om den inte alls blev så som det var tänkt! Vi skulle till HG, först äta lite julmat sen partaja loss, kom dit halv sju och inte fan kom vi in. Världens kö. Så jag och alla grabbarna gick till Hemköp och fixade mat och stack till Thomas och lagade tacos. Sen blev det fest där istället :) Mimmi och Sofia trillade in lite senare och det blev ölspel och annat kul. Vid tolv tänkt vi dra oss tillbaka till HG och dansa lite, köade med Martin och Tobias i 40 min innan vi bestämde oss för att skita i det, det var iskallt och alkoholen var slut! Så nu kom jag nyss hem, ska hoppa in i duschen och försöka få upp värmen. Är lite lagom full bara, så blir upp i lagom tid imorgon och plugga! Nej ni, jag har haft en bra kväll, en spontan kväll, mycket skratt! Natti på er!

god morgon!


2009-12-12 @ 10:22:15

Jag vaknade kvart i tio, av mig själv, framsteg!
Jakob är iväg på match så jag har lägenheten för mig själv all day long. Hade planer på att göra lite folk som sitter i skolan sällskap men har en massa som ska läsas igenom och det görs bäst ensam i lugn och ro.

Alicia Keys är riktigt bra, sitter och lyssnar på nya skivan. Om hon kommer till Sverige lär jag se henne!

Nej nu blir det frukost sen är det biokemi som gäller, tudelu!

Förresten!


2009-12-12 @ 00:36:16

Jag måste bara tillägga att idag är jag glad, uppspelt och lycklig. Ja, idag var en bra dag.
Jag känner mig verkligen lyckligt lottad.

Jag kan erkänna att dom senaste veckorna har varit kämpiga, det har hänt så mycket och jag har inte kunnat hantera klart den ena saken förrän nästa sak kom upp. Förra fredagen var motsatsen till denna, jag mådde piss och ville bara hem till mamma, pappa, elli och alla tjejerna. Jag kände verkligen hur jag saknade alla, och kände att jag med säkerhet aldrig kommer hitta någon som kommer kunna ersätta dom fantastiska människorna jag spenderat hela min uppväxt med. Så att komma hem förra helgen fick mig att tänka, jag ville knappt tillbaka ner. Men jag kom tillbaka ner, med nya krafter och nu känns allt så mycket bättre. När det händer så mycket under en egentligen väldigt kort tidsperiod, det är jävligt omtumlande.

Jag behöver tid för att landa och andas. Så nu andas jag. Och allt känns lättare.

Något som jag känner mig bättre på nu för tiden är att ta saker som det kommer, man kan inte planera allt. Things just happen. Shit happens. Good things happen. Jag sitter och småler nu. Idag var en sån dag. En le-dag. Hela veckan har faktiskt varit full av le-dagar. Att sitta 9 timmar i skolan och plugga en fredag kanske inte skulle innebära en glad dag för många. Att sitta och skriva labrapport i 6 timmar kanske inte skulle innebära en le-dag för många. Men för mig är det det. This is the way I wanna live. Jag stormtrivs.

Kanske är det den mysiga och trevliga fredagskvällen, eller musiken i mina öron som får dessa känslor att välla fram. Men hur som helst så känner jag dom. Jag känner mig lugn och genuint glad för första gången på ett par veckor. Det är dags att ta livet som det kommer!

Jag vet, från djupet av mitt hjärta, att jag aldrig någonsin kommer kunna hitta en ny Elli, eller något annat tjejgäng så bra som det jag lämnade hemma. Så mycket kul vi haft tillsammans! Och att ha flyttat hemifrån har fått mig att verkligen uppskatta mina föräldrar. Dom är grymma. Finns inga bättre. Och jag skulle vara totalt lost utan dom.

Men jag bor här nu. Jag lär känna en massa nytt folk, jag känner själv hur jag växer. Som person. Låter kanske som en massa bullshit, men att verkligen få börja om från noll, man lär sig en hel del om sig själv. Och jag trivs här. I min nya värld. Och jag kan ta mig igenom jobbiga dagar, för jag vet att hemhemma har jag en massa folk som backar upp mig. Kan ringa mamma eller pappa när jag känner mig ensam, kan ringa Elli när jag behöver prata av mig och ingen här nere i Linköping orkar lyssna på mig efter en hel dag tillsammans.

And that's all I need.

mysfredag!


2009-12-12 @ 00:20:18

Blev sitta i fysikhuset för 9 timmars plugg. Nu börjar det ordna upp sig må ni tro!

Kom hem runt halv sex, Lollofis följde med, vi städade och sen kom Tove & Alexandra med en massa gott och vi har spenderat kvällen med Idol och en massa snack. Har varit en riktigt trevlig kväll, och jag har fått avreagera min mun lite (fått prata en massa, alltså ;P). Dom gick nyss hem, alla ska upp tidigt imorgon och plugga är det tänkt. Jag ska nog ta lite sovmorgon dock, blir en film nu. Är det helg så är det helg! Och imorgon (efter jag pluggat så duktigt hela dagen) blir det förmodligen HG med en massa trevliga människor! Dom har bartömning, så är billigare än vanligt :p Visserligen är det tenta-p, men behöver komma bort från alla aldehyder, aldolkondensationer och ATPsyntas. Få smälta allt. Och dansa. Och skratta. Sen kanske jag har värsta ångesten imorgon för jag inte fattar något och då blir det väl plugg istället, man måste ju prioritera, tsss! Ska snoka reda på en bra film, jag har ju ockuperat Jakobs bärbara nu när min är död ;) Tudelu!

aj min hjärna!


2009-12-10 @ 16:59:48

Duktiga klasskamrater hade pallrat sig iväg i tid imorse och införskaffat ett grupprum åt oss, naajss! Har kämpat med organkemin HELA dagen. Nu är det faktiskt bara 3 kapitel till att gå igenom, sen att jag inte fattar allt jag gått igenom är ju en annan sak :P Nej. Det borde ordna sig om jag får sova och smälta allt. Plus att jag har 10 dagar till på mig, som tur är! Ikväll tänker jag ta paus från pluggandet, kolla en film eller två. Och imorgon ska jag upp klockan sju, jag måste, jag vet inte hur jag ska göra för att få upp mig själv om mornarna, har fått lite tips jag tänkte prova :p Ska ta tag i mitt rum också, är ganska stökigt, kanske t o m orkar med lite biokemi efter jag fått iordning på allt. Äta lär jag ju också göra. 

Ser verklige fram emot att få tentorna gjorda och sen åka hem och spendera nästam 4 veckor hemma :D Eller, jag kommer antagligen åka ner till Linköping typ fem dagar, en vecka innan vi börjar. Men i alla fall, inge pluggande eller något att oroa sig över på fyra vecka. Det låter väl sjujävla härligt?! :D

Tudelu!


klara färdiga


2009-12-10 @ 09:11:33

tenta-p!

Igår var jag och Louise jätteduktiga, sex timmar i bihålan och vi hade skrivit labrapport för 20 timmar lab, värt en lite applåd, vi är fan ritkigt bra :D Idag skulle jag egentligen gått upp för över en timme sen, man jag orkade inte. Ska möta upp Tom och plugga lite organkemin. Det har lossnat för mig i biokemin, men icke i organkemin, och jag börjar bli stressad.. Men antingen ordnar det sig eller så blir det omtenta i mars, hihi! Men jag blir fan knäpp på alla reaktionsmekanismer och pilar, det är inte ett dugg logiskt och jag undrar lite smått hur fan dom kan veta att det är så det går till... Haha aja, ska försöka pallra mig iväg till skolan,. Vi är ju sämst som kommer till klockan tio, OMÖJLIGT att hitta lediga bord nu när det är tenta-p! Nej hejdå!


back on track


2009-12-08 @ 21:56:43

Hemma i Linköping igen, har varit suuuuuuuuuuuuuper´skönt att vara hemma den här helgen. Jag behövde det. Nu kan jag ladda om och verkligen ta tag i tentaplugget som ligger och väntar!

Idag har jag först kört ner till Linköping, varit på NärU möte, letat julklappar med Louise, julmys med Urf och kvällen avslutades här med lite skitsnack med lollofis! Eller nej, kvällen avslutas med lite Paradise Hotel! Jag vill veta hur man vinner.. Så fort någon åker ut kommer det in nya. Konstigt tyckr jag? Hur som helst. Ska kolla sista avsnittet som ligger uppe på internet nu, sen blir det sängen. Morgondagen kommer spenderas till fullo i skolan, 4 h organkemi rep. sen blir det att skriva labrapport utav bara helvete! Pjuuuu!

Natti på er!

nu jävlar


2009-12-07 @ 12:14:31

jag börjar tamejfan få koll på biokemin nu, feels great :D Har dock hälften kvar, men börjar fatta det jag gått igenom, åh underbara känsla :D

härligt väder...


2009-12-07 @ 10:10:43

Haha ja, man blir ju verkligen pigg när man vaknar och tittqar ut genom fönstret! Är fortfarande kvar i Virsbo, skippar mina föreläsningar idag. Ska sätta mig och plugga några timmar nu, sen börjar jag min hemfärd någon gång i eftermiddag. Vill ni höra något hemskt? Jag har fått ont i halsen!!! :O OH NO! Inte så jättehemskt ont, men det känns och jag blir irriterad för jag VÄGRAR bli sjuk. Så det så! Nej nu ska jag bli lite effektiv, tudelu!

sunday morning


2009-12-06 @ 12:53:51

Jag klarar verkligen inte av att gå upp i tid här hemma, jag bara sover och sover, klev upp strax innan tolv idag :p  Håller på att baka lussebullar med mami nu. Ska hem till farmor&farfar och mormor med några stycken sen när dom är klara. Gårdagen var jätteskön, Anna och Elli kom hit och vi satt och snackade massa skit i några timmar. Efter det åkte jag hem till Anna och vi kollade film och hade det riktigt trevligt :)
Idag har jag skickat iväg ett mail till en tjej som är sugen på lägenheten. Det känns som någon jag skulle kunna bo med faktiskt; hon pratar svenska. Haha. Nej men hon verkade jättetrevlig, pratade nästan mer än mig! Så vi borde nog kunna komma överrens :p
Har lite ångest för jag borde plugga. Får se om jag sätter mig ett tag ikväll. Fast det tror jag inte. Iiiii, måste ta tag i det där nu, bara två veckor kvar tills första tentan :O PAANIIIK!
Hejdå

tummen upp


2009-12-05 @ 14:10:03

I have a good feeling about this!


bra beslut


2009-12-05 @ 11:34:09

Ja, det var rejält skönt att komma hem. Har ätit god mat och spenderade i princip hela dagen och kvällen framför tvn, sov till elva idag. Tror fan jag är utvilad nu :p Jag älskar att ha bil alltså, så himla smidigt, få för sig att man vill åka hem, ja då är det bara att göra det. Inge krångel med tåg eller buss, I love it!
Jag har lite planer inför dagen, ska träffa Elli när hon kommer hem från jobbet och sen ska jag umgås med Anna :) Som vanligt när jag kommer hem får jag bestämma vad vi ska äta (igår blev det hasselbackspotatis och lövbiff, mumma!), och idag vill jag ha tacos ;D Har även tänkt ta mig till mormor en sväng, dom senaste gångerna jag varit hem har jag varit så uppbokad så jag har inte haft tid med lilla mormor! Fyyyyb Liza.. Ja hur som helst, ska busa lite med mina kattor nu. Min plan är att åka hem på måndag morgon, missar en föreläsning men det är det värt! Hejdå

spontana-liza


2009-12-04 @ 10:57:25

Ja det kan ni kalla mig! Jag tänker åka hemhem nu, eller ja, ska bara packa med mig lite grejor. Känns lite kasst att ha köpt biljett till kvällen och sen inte gå men jag blev opepp...
Jag behöver en kväll hemma och bli lite bortskämd med god mat och allt annat som man får njuta av när man kommer hem, höhö :p Förhoppningsvis kan jag även få lite plugg avklarat, då jag inte har nå planer med nån på hela helgen eftersom , som sagt, denna hemfärd är ett infall :p Men förhoppningsvis kommer Elli ha tid att träffa mig litegranna ;D Nej nu ska jag ta tag i packningen, är inte så mycket som ska med då jag har planer på att spendera helgen i mjukisbrallor, myyys!

Hejdå Linköping, see you on monday!

jag är trött


2009-12-04 @ 07:56:11

La mig runt två inatt. Snark. Julfesten var jätterolig, efter själva sittningen var slut blev det dans och vi körde på i två timmar typ, jättekul, alla var helt galna och studdsade omkring. Jag hade väldigt kul, så där ser ni, man kan ha kul utan alkohol! Kände att jag inte skulle pallat komma upp till labben idag om jag druckit igår. Väldigt moget beslut av mig där, jajjemensan! Ska som sagt iväg och labba, typ nu!? Sen hem och sova en stund. Sen är det bara ladda om, Lithe Blås Luciafest ikväll. Vad gör vi? Nu kör vi!! Hahaha tuudelu

good to go!


2009-12-03 @ 17:18:47

Jag sitter här med min finfina overall på och väntar på att Lollofis ska komma. Julfest/sittning ikväll, ska bli skojsigt, hoppas på god mat för jag är superhungrig! Vet inte riktigt hur kvällen kommer se ut, men det brukar alltid kunna bli rättså full fart, höhö.. Har faktiskt fått en del gjort idag, tränade i förmiddags, jag vet någon som kommer ha träningsvärk imorgon. Sen så har jag faktiskt skrivit nästan hela ena labbrapporterna, den långa. Och gjort dom flesta uträkningarna som skulle finnas med, så känner mig nöjd med min dag även om det inte blev något riktigt pluggande. Det är fan sjukt hur veckorna flyger förbi, jag har sagt et förut, men tiden går verkligen fort! Jag blir helt förvirrad när jag ser vilket datum det är, 3 dec, redan?! Knäppt! Nej nu ska jag ringa och stressa på Louise, min cykel kommer inte funka så vi måste gå. Fan va skönt det är att bo så nära campus ;D

Ha en kul kväll, det tänker jag, byebye!

brrrrrr


2009-12-03 @ 10:49:05

Det är verkligen iskallt ute nu!!
Jag vettefan hur jag ska få upp låset på min cykel, det krånglar så fort det blir lite kallt. Bäst att gå ut i tid så jag inte kommer försent. Ska iväg och träna lite power step med Lollofis :) Sen ska jag hem, åka till centrum här i Ryd, köpa smör, lite julglitter till ikväll och hämta ut farmor&mormors julklappar som ligger och väntar! Och ikväll är det sittning som gäller :D Blir nog riktigt najs, men en lugn kväll dock, har som sagt labb åtta imorgon. Nej nu ska jag hoppa iväg, tudelu!

lagomt effektiv dag


2009-12-02 @ 18:01:04

Jag & Tom har hunnit rita upp glykolysen, glykeneogenesen, citronsyracykeln och andningskedjan. Vi åt pannkakor. Sen spårade vi och försökte lösa ett korsord, när vi inte kom på rätt ord hittade vi på egna, moahaha!
Tysk-killen var nyss här och kollade lägenheten, faktiskt väldigt trevlig men vet inte hur pigg jag är på ha en 25årig tysk inneboende hos mig.. Men eftersom jag inte har någon panik med att hitta en ny roomie ska jag ta det lilla lugna och vänta på att dom nya studenterna som börjar plugga i vår kommer springandes efter lägenhet, hihi.
Nu ska jag äta mat. Sen fortsätta plugga. Eller kolla på tv. Eller hitta på något annat. Maha!


R.I.P


2009-12-01 @ 18:51:45

Död. Jag kan inte fatta det. Ena stunden helt frisk och inte minsta lilla aning om att något inte står rätt till. några timmar senare död. Hur ska jag klara mig nu?! Någon som stått mig nära, kanske inte under sålång tid, men tillräckligt för att jag skulle bli beroende av den.


VAD FAN SKA JAG GÖRA UTAN MIN DATOR?!?!?!?!??!

Den är i alla fall inlämnad och om jag har otur (vilket det känns som jag kommer ha) så får jag inte tillbaka den förrän i mitten på januari. Medför bekymmer, då mín inloggning till banken finns på datorn´, blir svårt att betala räkningar.. Måste beställa hem nytt. Men det som känns förjävligt är att jag & Lollofis hade 2 hela labbrapporter på datorn, den ena var en labbrapport över en labb som sträckt sig över 3 labbtillfällen, dvs 12 h labb...... Skratta eller gråta? Det är frågan.. Datorer ogillar mig..

Nyss hemkommen från ännu ett step-pass, känns bra. Ska laga lite mat (potatisbullar) och sen har jag tvättid klockan sju till tio. Imorgon är vi lediga, men jag ska hem och väcka tom vid nio, vi ska plugga biokemi hela dagen. Klockan fem kommer en tysk dude och kollar lägenheten. Nej nu ska jag springa iväg till tvättstugan.

MORRR PÅ ALLA JÄVLA DUMMA DATORER!!!!!!!!


RSS 2.0